Drikke
Vinkurs 17. september i Oslo - Smak 13 superviner fra Burgund

Vinkurs 17. september i Oslo - Smak 13 superviner fra Burgund

Bli med på en sjelden smaking av 13 toppviner til flere tusen kroner fra ett av verdens mest berømte vinområder - Burgund! Vi har noen få plasser igjen.
Redaksjonen
28 August 2012 - 11:57

Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet idet vi smaker hele 13 fabelaktige viner.

Vi får storfint besøk av Siegfried Pic fra ett av Burgunds mest velrenommerte vinhus - Maison Louis Jadot.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

13 elegante hvite og røde burgundere

Denne kvelden lærer du mer om et av verdens aller mest berømte vinområder i det vi får besøk av Siegfried Pic fra Maison Louis Jadot.

Huset er kjent for sitt utrettelige fokus på en utrolig kvalitet og å la jordsmonnskarakteren briljere gjennom vinene.
 
Her får du virkelig smake Burgunds eleganse og variasjon i det du får servert syv fantastiske hvite og seks lekre rødviner i verdensklasse.

Du får blant annet smake viner fra legendariske vinmarker som Chassagne-Montrachet og Mersault for de hvite vinene, og de elegante Beaune Theurons og Gevrey Chambertin for de røde.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Jadot">Les mer om Louis Jadot her

Ta med din kjære eller gode venner på en vinsmaking av de sjeldne - meld deg på i dag.

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Hvitviner:

• Louis Jadot Savigny Les Beaune 1er Cru Les Guettes 2009, kr 299,90 (spesialbestilling)

• Louis Jadot Meursault 1er Cru Les Genevrières 2007, kr 549,70 (64239 - tilleggsutvalg)

Rødviner:

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 17. september 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 09.09.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Eleganse siden 1859

Maison Louis Jadot er en av Burgunds mest anerkjente produsenter og er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or.

Huset ble grundlagt av Louis Henry Denis Jadot i 1859, men historen begynner allerede i 1826 da Jadot-familien kjøpte Beaune 1er cru-vinmarken Clos des Ursules.

Huset ble ledet av familien helt frem til 1962 da perfeksjonisten André Gagey overtok da styringen av firmaet og ledet huset videre mot nye høyder i over 30 år. I dag er det hans sønn Pierre Henry Gagey, som har overtatt styret.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kun det beste er godt nok

En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Druene er på forhånd nøye håndsortert for kun å ta vare på de beste av dem.

Burgund er et komplekst landskap både med hensyn til vinstiler, topografi og jordsmonn. Terroiret er unikt og gjenspeiler harmonien mellom jordsmonn, vinstokk, klima, arbeidet i vinmarken og i kjellerne.

Maison Lois Jadot ser det som en viktig oppgave å lage viner som gjenspeiler den mangefasetterte mosaikken av terroir, hver med sitt eget uttrykk. Jadot sine egne 150 hektar med vinmarker er spredt over hele Burgund fra Côte d'Or til Beaujolais.

Bli med på denne spennende smakingen!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis
Dagens rett

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her