Drikke
Vinkurs 17. september i Oslo - Smak 13 superviner fra Burgund

Vinkurs 17. september i Oslo - Smak 13 superviner fra Burgund

Bli med på en sjelden smaking av 13 toppviner til flere tusen kroner fra ett av verdens mest berømte vinområder - Burgund! Vi har noen få plasser igjen.
Redaksjonen
28 August 2012 - 11:57

Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet idet vi smaker hele 13 fabelaktige viner.

Vi får storfint besøk av Siegfried Pic fra ett av Burgunds mest velrenommerte vinhus - Maison Louis Jadot.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

13 elegante hvite og røde burgundere

Denne kvelden lærer du mer om et av verdens aller mest berømte vinområder i det vi får besøk av Siegfried Pic fra Maison Louis Jadot.

Huset er kjent for sitt utrettelige fokus på en utrolig kvalitet og å la jordsmonnskarakteren briljere gjennom vinene.
 
Her får du virkelig smake Burgunds eleganse og variasjon i det du får servert syv fantastiske hvite og seks lekre rødviner i verdensklasse.

Du får blant annet smake viner fra legendariske vinmarker som Chassagne-Montrachet og Mersault for de hvite vinene, og de elegante Beaune Theurons og Gevrey Chambertin for de røde.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Jadot">Les mer om Louis Jadot her

Ta med din kjære eller gode venner på en vinsmaking av de sjeldne - meld deg på i dag.

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Hvitviner:

• Louis Jadot Savigny Les Beaune 1er Cru Les Guettes 2009, kr 299,90 (spesialbestilling)

• Louis Jadot Meursault 1er Cru Les Genevrières 2007, kr 549,70 (64239 - tilleggsutvalg)

Rødviner:

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 17. september 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 09.09.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Eleganse siden 1859

Maison Louis Jadot er en av Burgunds mest anerkjente produsenter og er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or.

Huset ble grundlagt av Louis Henry Denis Jadot i 1859, men historen begynner allerede i 1826 da Jadot-familien kjøpte Beaune 1er cru-vinmarken Clos des Ursules.

Huset ble ledet av familien helt frem til 1962 da perfeksjonisten André Gagey overtok da styringen av firmaet og ledet huset videre mot nye høyder i over 30 år. I dag er det hans sønn Pierre Henry Gagey, som har overtatt styret.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kun det beste er godt nok

En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Druene er på forhånd nøye håndsortert for kun å ta vare på de beste av dem.

Burgund er et komplekst landskap både med hensyn til vinstiler, topografi og jordsmonn. Terroiret er unikt og gjenspeiler harmonien mellom jordsmonn, vinstokk, klima, arbeidet i vinmarken og i kjellerne.

Maison Lois Jadot ser det som en viktig oppgave å lage viner som gjenspeiler den mangefasetterte mosaikken av terroir, hver med sitt eget uttrykk. Jadot sine egne 150 hektar med vinmarker er spredt over hele Burgund fra Côte d'Or til Beaujolais.

Bli med på denne spennende smakingen!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå en chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå en chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå en chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå en chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på
Dagens rett

Det er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på

Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her