Drikke
Vinkurs 18. februar - Eksklusiv Burgund-smaking

Vinkurs 18. februar - Eksklusiv Burgund-smaking

Smak Burgunds makeløse viner med elegant Meursault, de lekreste røde burgundere og en flott avslutning med fire årganger topp Vosne-Romanée.
Redaksjonen
05 Februar 2014 - 11:00

Dette får du smake: 12 vellagete og representative viner fra Burgund
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Pierre Courdurie fra Domaine Manuel Olivier.
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Tirsdag 18. februar 2014, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 595,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 09.02.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail

Få førstehånds tips om nye kurs

Flere årganger Vosne-Romanée

Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens aller beste vinområder.

Med perfekte forhold for vindyrking med det riktige jordsmonnet og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det røde og hvite viner i toppklasse i hele Burgund.

Områder som Côtes de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise og Mâconnais er verdensberømte for sine uttrykksfulle viner laget av druetypene pinot noir og chardonnay.

Denne kvelden får vi besøk av Pierre Courdurie som gir oss et innblikk i det sentrale Burgunds fantastiske viner.

Vi ser på hva som skiller Burgund fra andre vinområder, områdets historie og hvordan vinene lages i dag.

Du får smake hele 12 deilige viner, hvite som røde, i løpet av kvelden.

Her får du virkelig kjenne hvor stor innvirkning jordsmonnet har på vinene når vi smaker elegant hvitvin fra Mersault 1er cru, før vi smaker røde burgundere fra Hautes Côtes de Nuits, Morey-Saint-Denis, Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny og Nuits-Saint-Georges 1er cru.

Vi avslutter kvelden storslagent med en smaking av hele fire årganger fra en av de mest berømte vinmarkene i Burgund, Vosne-Romanée. Her får du selv smake hvor stor forskjell det er mellom årgangene 2008, 2009, 2010 og 2011.

Foredraget holdes på engelsk.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her