Drikke
Vinkurs 18. februar - Eksklusiv Burgund-smaking

Vinkurs 18. februar - Eksklusiv Burgund-smaking

Smak Burgunds makeløse viner med elegant Meursault, de lekreste røde burgundere og en flott avslutning med fire årganger topp Vosne-Romanée.
Redaksjonen
05 Februar 2014 - 12:00

Dette får du smake: 12 vellagete og representative viner fra Burgund
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Pierre Courdurie fra Domaine Manuel Olivier.
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Tirsdag 18. februar 2014, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 595,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 09.02.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail

Få førstehånds tips om nye kurs

Flere årganger Vosne-Romanée

Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens aller beste vinområder.

Med perfekte forhold for vindyrking med det riktige jordsmonnet og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det røde og hvite viner i toppklasse i hele Burgund.

Områder som Côtes de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise og Mâconnais er verdensberømte for sine uttrykksfulle viner laget av druetypene pinot noir og chardonnay.

Denne kvelden får vi besøk av Pierre Courdurie som gir oss et innblikk i det sentrale Burgunds fantastiske viner.

Vi ser på hva som skiller Burgund fra andre vinområder, områdets historie og hvordan vinene lages i dag.

Du får smake hele 12 deilige viner, hvite som røde, i løpet av kvelden.

Her får du virkelig kjenne hvor stor innvirkning jordsmonnet har på vinene når vi smaker elegant hvitvin fra Mersault 1er cru, før vi smaker røde burgundere fra Hautes Côtes de Nuits, Morey-Saint-Denis, Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny og Nuits-Saint-Georges 1er cru.

Vi avslutter kvelden storslagent med en smaking av hele fire årganger fra en av de mest berømte vinmarkene i Burgund, Vosne-Romanée. Her får du selv smake hvor stor forskjell det er mellom årgangene 2008, 2009, 2010 og 2011.

Foredraget holdes på engelsk.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: Introduksjonskurs
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: Introduksjonskurs

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 6 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her