Drikke
Vinkurs 20. mars - Smak Sancerre på sitt beste

Vinkurs 20. mars - Smak Sancerre på sitt beste

Det er ikke lenge før våren er her for fullt og her får du møte eieren av et av Sancerres eldste og mest berømte vinhus, og smaker 11 unike viner fra hele Loire.
Redaksjonen
16 Mars 2013 - 15:30

Dette får du smake: 11 elegante viner fra Joseph Mellot
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Catherine Corbeau Mellot, eier av huset Joseph Mellot og Olivier Rivain
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 20. mars 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 10.03.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Sancerre, Pouilly Fumé og Loires beste viner i 500 år

Loire-dalen er viden kjent for sine fabelaktige viner, kanskje aller mest for vinområdene Sancerre og Pouilly Fumé hvor man lager hvitviner i verdenstoppen.

Men Loire har så mye mer å by på, slik som leskende roséer og enestående rødviner.

Denne kvelden får vi besøk av selveste Catherine Corbeau Mellot, eieren av et av Loiredalens mest berømte vinhus Joseph Mellot, som i år kan feire 500 års historie som vinmakere.

Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Loires eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Mellot">Les mer om Joseph Mellot her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 Roséviner:

 Hvitviner:

 • Joseph Mellot Quinzy Le Rimonet Sauvignon Blanc 2012, ca kr 175,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Menetou Salon Les Clos du Pressoir 2012, ca kr 190,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Rødviner:

 • Joseph Mellot Saint Nicolas de Bourgeuil le Moulingenet 2011, kr 225,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Chinon les Morinieres 2011, kr 250,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Sancerre le Connetable 2011, kr 275,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Kvalitet siden 1513

De første historiske skriftene som nevner Mellot som vinhus i Sancerre stammer fra 1513.

Sent på 1600-tallet ble Mellot også kjent i Versailles da César Mellot ble tilegnet den store oppgaven å være rådgiver for Louis XIV sine valg av viner.

I 1969 tok Joseph Mellot over driften av vingården etter faren Alphonse, og i 1984 tok hans sønn Alexandre over driften sammen med sin kone Catherine. Sammen kjøpte de flere nye vinmarker i sentral-Loire.

Da Alexandre døde i 2005 tok Catherine over driften alene, og jobber nå sammen med dedikerte og erfarne medarbeidere.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her