Drikke
Vinkurs 21. januar 2013 - Adelig Chianti-smaking med Barone Ricasoli

Vinkurs 21. januar 2013 - Adelig Chianti-smaking med Barone Ricasoli

Bli med og smak Toscanas verdensberømte viner i flere årganger sammen med den 32. baron av Brolio, Francesco Ricasoli.
Redaksjonen
18 Desember 2012 - 16:53

Toscana er et av Italias aller mest berømte vinområder, og denne kvelden får vi nobelt besøk fra en familie som har vært forbundet med Toscana siden det syvende århundre, og som sannsynligvis er verdens eldste vinhus.

Det er ingen ringere enn Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, som kommer selv for å lære deg mer om Toscana og områdets fantastiske viner.

Smak Italia på sitt beste - meld deg på nå!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

1400 år i Toscana

Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer.

Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze.

Den første eksporten av vin fra eiendommen til utlandet skjedde allerede i 1696 til Amsterdam, og huset har gjennom alle tider vært toneangivende i utformingen av kvalitetsområdet Chianti.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="ricasoli">Les mer om Ricasolis spennende historie her

10 kvalitetsviner

I 1993 overtok Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, som president av selskapet Barone Ricasoli. Han satte straks i gang et storstilt arbeid med kvalitetsheving på vinene, og i 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso.

Denne kvelden vil du få lære mer om området Toscana, samt smake ikke mindre enn ti viner fra Barone Ricasoli, hvorav to årganger av deres Brolio Chianti Classico og hele tre årganger av toppvinen Castello di Brolio tilbake til 2000-årgangen!

En av deres viner, Casalferro, ble i 2003 kåret av Wine International som verdens beste rødvin (The Red Wine Trophy), og denne vil du selvsagt få anledning til å smake denne kvelden.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.

Bli med på en smakfull kveld med Italias beste viner - meld deg på via lenken nedenfor i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Torricella Chardonnay 2010 (44736)

• Castello di Brolio Chianti Classico 2004, ca pris kr 399,00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Castello di Brolio Chianti Classico 2000, ca pris kr 450,00 (ikke tilgjengelig i Norge)

Castello di Brolio Vin Santo 2005 (98148) 

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Kurset er nå fulltegnet, men du kan sette deg på venteliste ved å klikke på lenken ovenfor.

Vi tar kontakt med de på ventelisten pr telefon så snart vi får eventuelle ledige plasser.

Flere spennende kurs finner du her

Tid: Mandag 21. januar 2013 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 13.01.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Barone Ricasoli

Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer.

Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze. Brolio, som ligger i Gaiole i Chianti, var på denne tiden Firenzes siste utpost mot erkefienden Siena. Familien Ricasoli spilte, på grunn av Brolio's plassering, en viktig rolle i å forsvare Firenze fra Siena.

Fredeligere tider fulgte, og fra 1500-tallet kunne Ricasoli-familien skifte fokus fra krigføring til agrikultur, og det var i første rekke produksjon av vin som opptok dem.

Historiske skrifter forteller blant annet om eksport av vin fra Brolio til Amsterdam så tidlig som i 1696!

Bettino Ricasoli, også kalt "Jernbaronen", og på et tidspunkt det samlede Italias andre president, nedtegnet i i 1874 en egen formel for produksjon av god vin i Chianti Classico.

Etter nesten 50 års arbeide i vinmarkene mente han blant annet at Sangiovese var den viktigste druen for produksjon av høykvalitetsvin i området.

Jernbaronens formel ble anerkjent, og dannet nesten hundre år senere grunnlaget for de offisielle lovene for produksjon av Chianti Classico.

Fra bunn til topp

Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, overtok i 1993 som president i selskapet Barone Ricasoli.

På dette tidspunktet sto det (etter noen ti-år på utenlandske hender) dårlig til med vinmarker, kjellere og vinens kvalitet. I løpet av kort tid, og ved hjelp av store investeringer, gode venner og meget kompetente personer i alle ledd, har Francesco Ricasoli snudd trenden.

I 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso, og vi ser i dag et enormt potensiale i selskapets allerede fantastiske kvalitet.
 
Meld deg på via påmeldingslenken over

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her