Drikke
Vinkurs 5. desember - Smak legendariske amaroner i Stavanger

Vinkurs 5. desember - Smak legendariske amaroner i Stavanger

Smak noen av Italias beste viner. Deriblant seks amaroner, og en av dem i tre ulike årganger, helt tilbake til 1997.
Redaksjonen
19 November 2013 - 17:30

Dette får du smake: 9 eksklusive viner fra Veneto
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Raffaele Boscaini, eier av Masi Agricola
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Torsdag 5. desember 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 545,- pr. person

Sted: Norsk Oljemuseum, Kjerringhomen 1, 4001 Stavanger

Avbestillingsfrist: 24.11.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Kurset holdes i Oslo 4. desember

Her kan du bestille gavekort på kurs

Amarone i flere årganger

Italia lager noen av verdens mest ettertraktede viner, og i naturskjønne omgivelser i nærheten av Verona og Gardasjøen, finner vi et av de mest berømte vinområdene - Veneto, og deres fabelaktige amaroner.

Amarone regnes for noe av det aller beste du kan få innen vin, og etter at druene forsiktig har blitt høstet legges de på tørkeloftet hvor de får lov til å konsentrere sine aromaer.

Mens druene ligger på store brett, sørger en konstant lufting for at de mister 30 - 40 prosent av væsken før de presses uhyre forsiktig.

Vi får besøk av ingen ringere enn en av Venetos mest betydningsfulle vinpersonligheter, Raffaele Boscaini, denne kvelden. Han lærer oss mer om området Veneto, dets elegante viner og historien bak amarone.

Her vil du selv kjenne hvor stor forskjell det er på forskjellige amaroner, samt at du får en unik mulighet til å smake hvordan amarone utvikler seg ved lagring når vi serverer hele tre årganger av en topp-amarone tilbake til 1997.

Amarone-viner har nemlig en meget spennende utvikling etter ca 12 - 15 år hvor den skifter karakter - bli med og oppdag dette du også!

Du får smake viner fra legendariske vinmarker i Valpolicella som alle har optimal solhelling, og som siden 1100-tallet har hatt et urokkelig renommé.

Vi nøyer oss ikke med det denne kvelden. Du får også oppleve bredden av Venetos vinmaking gjennom tre andre unike viner.

Foredraget holdes på engelsk.

Les mer om amarone her

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få førstehånds tips om nye kurs

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her