Drikke
Vinkurs 5. februar 2013 - Smak verdensberømte viner fra Chateau Musar

Vinkurs 5. februar 2013 - Smak verdensberømte viner fra Chateau Musar

Bli med på en unik og eksklusiv smaking av flere årganger fra et av verdens beste vinhus, Chateau Musar.
Redaksjonen
15 Januar 2013 - 11:00

Med 6000 års historie for vinmaking bak seg er Libanon et av de mest spennende områdene for vinproduksjon vi har i dag.

Denne kvelden får du oppleve ni viner i verdensklasse fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.

Bli med på en unik smaking av flere årganger av en av verdens mest legendariske og lagringsdyktige viner.

Påmeldingslenken finner du nedenfor

Legendariske viner

Det er den legendariske Serge Hochar som gjennom mer enn 50 år som vinmaker har bragt Chateau Musar inn blant verdens beste viner.

Superlativene rundt det Serge har gjort for Chateau Musar har vært mange. Noen kaller ham en magiker, men selv svarer han at alt han gjør er å gjennom sine viner uttrykke det naturen selv ønsker.

Huset ble blant annet invitert til deltakelse på "Dîner des 30", som ble organisert av Champagne Louis Roederer - som en anerkjennelse av de 30 beste vinene i verden.

I dag er det den dynamiske vinmakeren Tarek Sakr som fører Hochars legende videre.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Musar">Les mer om Chateau Musar og Serge Hochar her

Unik smaking

Denne kvelden får vi besøk av Jane Sowter fra Chateau Musar som vil lære deg mer om Libanon som vinland, libanesisk vinmaking, og ikke minst ta deg med igjennom en smaking av 9 unike og berømte viner.

Her får du smake husets nye, Musar Jeune i så vel hvit som rød utgave, og Musars annenvin Hochar Père et Fils.

Videre får du selv smake hvordan vin i toppklasse utvikler seg ved lagring. Vi serverer nemlig hele fem årganger av deres flaggskip, Chateau Musar Red, deriblant de berømte og sjeldne årgangene 1995 og 1988!

Avslutningsvis smaker vi deres elegante og særpregede Chateau Musar White fra 2005.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på via lenken nedenfor i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Musar Jeune White 2012 (58921)

• Chateau Musar Red 2000, ca pris kr 550,- (ikke tilgjengelig i Norge)

• Chateau Musar Red 1988, ca pris kr 1700,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Tirsdag 5. februar 2013 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 595,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 13.01.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Høytliggende eleganse

Vinmarkene til Château Musar ligger på over 1000 meters høyde i Bekaa-dalen i Libanon, hvor de blir beskyttet for naturens elementer av fjellene som går parallellt med kysten.

Deres 180 hektar med vinranker produserer ikke mer enn 35 hl/ha, men druene har tilnærmet perfekte vekstvilkår fordi Bekaa er så å si sykdomsfri og har nesten aldri frost.

Dette sammen med en middeltemperatur på 25 grader celsius og mye regn om vinteren, bidrar til Chateau Musars elegante viner.

Meld deg på via påmeldingslenken over.

Levende legende

Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar. I dag eies og drives vinhuset av hans sønner Serge og Ronald som igjen har fått med seg sine sønner Gaston, Marc og Ralph.

Gjennom sine viner beviser Chateau Musar at det umulige er mulig. Vinhuset har med visjonæren Serge og ankerfestet Ronald i år etter år dyrket druer i den krigsherjede Bekaadalen.

Druehøsten fraktes med lastebil til vineriet i Ghazir hvor det også finnes en eventyrlig kjeller med over et halvt århundre gamle årganger.

Vinene fra Chateau Musar er unike i sin stil. De lokale druenes egenskaper og tilpasning til Bekaadalens mesoklima og den vinmakingsfilosofi Serge står for gir vinene en helt spesiell og særegen stil som har godt av lang lagring. Vinen får raskt en noe utviklet stil og er holdbar i mange årtier.

Både i hjemlandet Libanon og internasjonalt, har vinhuset status som kultprodusent og de berømmes år etter år av verdens vinjournalister og vineksperter for sin høye kvalitet.

Les mer om visjonæren Serge Hochar sine 50 år som vinmaker her

Meld deg på via påmeldingslenken over

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her