Drikke
Winemakers dinner 5. mai i Oslo – Eksklusiv Rheingau-middag på Klosteret restaurant

Winemakers dinner 5. mai i Oslo – Eksklusiv Rheingau-middag på Klosteret restaurant

Opplev suksessvinene fra Tyskland og Rheingau i perfekt harmoni med en spesialkomponert 5-retters vårmeny på Klosteret restaurant.
24 April 2014 - 14:10

Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget av den kanskje flotteste hvitvinsdruen av alle – nemlig riesling.

Smak mangfoldet og elegansen

Til denne fantastiske 5-retters vårmenyen får du smake 9 elegante rieslinger, og du får en muligheten til å bli kjent med viner fra Rheingaus historisk sett mest berømte vinmarker som Berg Schlossberg, Berg Rottland og Berg Kaisersteinfels.

Denne kvelden får vi besøk av den premierte vinmakeren Johannes Leitz fra Weingut Leitz.

(NB! Den opprinnelig oppsatte vinsmakingen med Johannes Leitz 5. mai er med dette endret til middagsarrangement)

Han vil lære deg om den spennende historien og særtrekkene ved de forskjellige vinene fra Rheingau, og hvorfor vinene fra dette området er som skapt for kveldens 5-retters meny signert kjøkkensjef Daniel Karlsson og hans team ved Klosteret restaurant.

Dette får du oppleve: Eksklusiv middag med 9 delikate rieslinger fra Rheingau.
Matservering: Ja – Vårinspirert 5-retters meny med en søt avslutning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Johannes Leitz, vinmaker Weingut Leitz.
Kursets språk: Engelsk.

Dato og tid: Mandag  5. mai 2014, kl. 18.00 –  ca. 22.00.
Sted: Klosteret Restaurant, Fredensborgveien 13, 0177 Oslo.
Pris: kroner 995 pr. person.
Avbestillingsfrist: 01.05.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no. Spørsmål? Send en mail.

Meny

Weingut Leitz
Winemakers Dinner
-
Klosteret Restaurant
5. mai 2014


*
Apéritif
Rheingau Riesling trocken 2012
**
Tyske hvite asparges
med hollandaise

Rüdesheimer Berg Rottland Riesling trocken Qba 2012
**
Kamskjell fra Hitra
med ponzudampet nykål og gulrotpuré tilsmakt syltet ingefær

Magic Mountain 2012
Magic Mountain 2004

***
Urtebakt økologisk laks
med primører vendt i ramsløkolje

Rüdesheimer Berg Schlossberg trocken Ehrenfels 2012
Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Riesling trocken Terrassen 2012

***
Vårkylling
med riesling- og morkelrisotto, syltet småløk

Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling trocken Katerloch 2012
***
Pannacotta
med yoghurt fra Avdem Ysteri og rabarbrasuppe

Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Spätlese 2011
Rüdesheimer Burgweg Riesling Trockenbeerenauslese 2006

***
Kaffe
*

Her kan du bestille gavekort på kurs

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få førstehånds tips om nye kurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her