Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters middag med 9 viner fra 3 av Italias beste produsenter

Winemakers Dinner 26. september i Oslo

(FOTOGRAF STIAN BROCH)

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters middag med 9 viner fra 3 av Italias beste produsenter

Det spares ikke på kruttet når Markveien Mat og Vinhus åpner dørene for tre Italienske toppprodusenter som feirer 20 års suksess på det norske markedet. Restauranten som  er en av landets lengstlevende topprestauranter, tar frem sine beste råvarer når de får storfint besøk fra Italia.

Denne fantastiske kvelden er det duket for en meget spesiell middag på Markveien Mat og Vinhus. De tre stjerneprodusentene Accordini og Ca' Rugate fra Veneto, samt Bellavista fra Franciacorta møtes alle denne septemberkvelden for å vise frem sine spennende viner til en vel så lekker 6-retters meny. Restauranten har i sine snart fire tiår gledet mange gjester, ikke bare fra Oslo, men fra alle verdens hjørner. Med et stort fokus gode råvarer og høy kvalitet på maten er det virkelig ikke uten grunn at de er blant byen eldste travere. 

Storslagen middag - og minimesse på kjøpet

Som om ikke alt dette var nok får du i tillegg en helst spesiell mulighet til å treffe alle produsentene før middagen starter. Det dekkes da opp i «kammerset» hos Markveien Mat & Vinhus hvor du finner produsentene med vinene sine. Da kan det smakes og samtales med produsentene før alle går til bords rett etter. Dette varer fra 18.00 - 18.45 og selve middagen starter 19.00. 

Tiziano Accordini Foto: unknown

Accordini er et familiehus hvor vinmaking har gått i generasjoner. I dag er det sønnene til grunnlegger Stefano nemlig Tiziano og Daniele Accordini som driver gården. Etter mye jobb med å finne de riktige og beste klonene av Valpolicellas hoveddruer corvina, corvinone, rondinella og molinara, markerer de som et av de beste vinhusene i området. 

Les hva Apéritif mener om Accordinis viner her

Hos Ca' Rugate er hele familien involvert i vinhuset Foto: alessandro castiglioni

Ca' Rugate spede start begynte helt tilbake på starten av 1900-tallet. De som fikk smake vinene på denne tiden var kun de som kom på besøk til familiens vertshus. På 50-tallet begynte grunnleggerens sønn å gjøre alvoret av produksjonen når han forsto hvilket potensial vinene hadde. I 2001 kom fjerde generasjons Tessari inn i bildet, og det ble  satt i gang et stort arbeid for å modernisere vinhuset. I dag jobbes det 100 prosent  økologisk og vinhuset produserer viner av svært høy kvalitet. 

Les hva Apéritif mener om Ca' Rugates viner her

 Bellavista-familien.

Bellavista er utvilsomt et av Franciacortas aller mest anerkjente vinhus, og er i dag selve målestokken for viner fra området. Det startet med noen beskjedne hektar i 1977, men i dag har de fått berømmelsen som et av Italias tre beste vinhus gjennom tidene. Vinene produseres økologisk og tradisjonelt, med stort respekt for områdets terroir og tradisjoner. Alt skal føres naturlig heler veien fra vinmarken til kjelleren og så videre i flasken. 

Les hva Apéritif mener om Bellavistas viner her

Dette blir en helt unik middag som arrangeres i samarbeid med Gaia Wine and Spirits. At kvelden blir unik, sørger også et annet faktum for: Importøren og Italia-spesialisten Gaia W&S feirer sin mangeårig suksess med tyve-årsjubileum i år og disse tre produsentene fikk sine første flasker solgt i Norge for nøyaktig 20 år siden på selveste Markveien Mat og Vinhus. Dette blir en kveld full av god mat, god drikke og morsomme historier.  

 
Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen