Drinker

  • 5 minutter

    En klassisk negroni har fått ny oppmerksomhet og er en drink som etterlater et varig og positivt smaksinntrykk.

  • 5 minutter

    Dette er verdens mest berømte romdrink. Vi gir deg selvfølgelig den klassiske oppskriften.

  • 5 minutter

  • 5 minutter

    Eggnog er en klassiker til både jul og påske.

  • 5 minutter

    Eggelikør er hovedingrediens i en Snowball.

  • 5 minutter

    Med vodka blir Snowball sterkere, men også tørrere og lime frisker opp. Det er likevel eggelikøren som gjør susen.

  • 5 minutter

    Dette er juleutgaven av klassikeren Old Fashioned.

  • 5 minutter

    Slik gir du julebrusen en voksnere smak, helt uten eller med alkohol.

  • 5 minutter

    Du kan lage drinken med den type whisky du liker best, det vil si med eller uten røykkarakter. Eller du kan velge en helt annen type brennevin - for en mary kan lages på mange måter.

  • 5 minutter

    Mango lassi er en klassiker som følge til indisk mat. Da er den alltid alkoholfri. Denne er det ikke.

  • 5 minutter

    Soltero Y Sabroso betyr rett og slett enkel og velsmakende drink på spansk. Og den lever godt opp til navnet.

  • 5 minutter

    Det er selvfølgelig mulig å lage en alkoholfri drink som smaker supert. Her har du oppskriften på en som garantert vil falle i smak.

  • 5 minutter

  • 5 minutter

  • 5 minutter

  • 5 minutter

    Cachaça er Brasils nasjonalbrennevin som lages av rørsukker og den riktige ingrediensen til den forfriskende drinken caipirinha.

  • 5 minutter

    Mezcal, rødbeter og lime i en drink er nok en ny opplevelse for de fleste. Denne anbefales på det sterkeste.

  • 5 minutter

  • 5 minutter

    Denne varianten av klassikeren Bloody Mary er med akevitt og gir en liten annen og ekstra krydret karakter.

  • 5 minutter

    Vi har fått barsjef på Lysverket i Bergen, Kasper Lygre Gulbrandsen, til å lage sin tolkning av årstiden. Høstlige tendenser har han valgt å kalle drinken.

  • 5 minutter

    Daiquiri er en sommerfavoritt, men med akevitt og dill blir den riktig så høstlig. En frisk og smaksrik start på kvelden, signert bartender Kasper Lygre Gulbrandsen, Lysverket i Bergen.

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken