ingredienser

Oppskrifter som inneholder olivenolje

Oppskriftstype

Ingredienser

  • 3 timer

    Sauekjøtt er smakfullt kjøtt som viser seg fra sin beste side når det blir kokt i tagine med deilig aromatisk krydder og tørket frukt. Få øynene opp for sauekjøtt med denne smaksrike oppskriften.

  • 2 timer 30 minutter

    Beouf Bourginon er herligsk fransk. Den perfekte selskapsrett, når det skal slås litt ekstra på stortromma. Den kan helt fint lages i god tid i forveien, da smaker den enda bedre.

  • 20 minutter

    Denne klassiske italienske oppskriften er perfekt for mørke høstkvelder. Pakket med av god smak av deilig gresskar og aromatisk salvie.

  • 40 minutter

    Du må prøve denne lett lagde rette med ragu - altså saus/gryte - med tomater og andelever - og gjerne litt sopp om du har. Det smaker himmelsk.

  • 1 time

    Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning er disse tomatene proppfulle av smak.

  • 30 minutter

    En velsmakende gazpacho starter med fantastiske tomater, så invester i noen ekstra gode til denne oppskriften.

  • 15 minutter

    Pasta pomodoro er raskt, enkelt, og alltid himmelsk.

  • 20 minutter

    Denne 80-talls klassikeren er supertrendy, og den perfekte måten og nyte sommerens grønne gaver.

  • 10 minutter

    Pizza smaker aller best på grillen - den høye temperaturen gjør at du kan oppnå pizzaperfeksjon i bakhagen.

  • 40 minutter

    I denne retten er det tre råvarer som gjør jobben, nypoteter, mild løk og en lekker rødkittost. Topp som kveldskos eller vegetarmiddag.

  • 20 minutter

    Disse lammekebabene er super saftige og smaker deilig av aromatisk krydder og friske urter. Granateple-tzatizkien er litt søt og fantastisk forfriskende. Prøv denne oppskriften neste gang du drar frem grillen.

  • 1 time 30 minutter

    Gyros er smaken av Hellas. Velmarinert og saftig svinekjøtt, grilles til perfeksjon og smaker nydelig friskt sammen med tzatziki og sprø salat. Pakket inn i deilig mykt gresk pita-brød er dette en av de virkelig gode smaksopplevelsene. 

  • 20 minutter

    Til denne retten kan du lage alt fra bunnen av, eller du kan velge halv- eller helfabrikata fra butikken. Men det er ingen tvil om at om du lager tzatzikien selv så blir det aller best.

  • 45 minutter

    Bakt aubergine er både myk og saftig , og får en alldeles nydelig smak når den har blitt marinert i harrisa. Her er den servert med en lekker lun linsesalat, friske urter og fyldig tyrkisk yogurt.

  • 45 minutter

    Mini pølseruller er en spennende og delikat måte og nyte pølser på. Sammen med fiken- og tomatchutney er dette en herlig smaksopplevelse.

  • 20 minutter

    Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken