Tagine med sau og gresskar
Foto: Elena_Danileiko

Tagine med sau og gresskar

Sauekjøtt er smakfullt kjøtt som viser seg fra sin beste side når det blir kokt i tagine med deilig aromatisk krydder og tørket frukt. Få øynene opp for sauekjøtt med denne smaksrike oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 150C.
  2. Bland sammen krydderet og salt i en bolle. Tilsett kjøttet og bland godt.
  3. Varm opp en tagine eller en støpejernsgryte over middels varme. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
  4. Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk og gresskar. Stek alt sammen til løken er gjennomsiktig.
  5. Ha kjøttet tilbake i kjelen/taginen og ha i hakkede tomater og kyllingkraft. Kok opp, sett på lokket og plasser i ovnen i ca 2 timer. Fisk så ut beina om du klarer, og tilsett den tørkede frukten og plasser tilbake i ovnen i ca 40 minutter til kjøttet er mørt.
  6. Stek de skivede mandlene sammen med smør i en stekepanne til de er brune. Strø over gryten når den er klar, sammen med grovhakket koriander.

Server med couscous, tabbouleh (dropp bulgur her) og varmt flatbrød.

Tips: 
Tagine er et kokekar i leire som er vanlig å finne i Nord-Afrika, men du kan godt bruke en støpejernsgryte eller liknende med lokk.

Her finner du flere gode retter du kan servere med sau

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her