Sett ovnen på 150C.
Bland sammen krydderet og salt i en bolle. Tilsett kjøttet og bland godt.
Varm opp en tagine eller en støpejernsgryte over middels varme. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk og gresskar. Stek alt sammen til løken er gjennomsiktig.
Ha kjøttet tilbake i kjelen/taginen og ha i hakkede tomater og kyllingkraft. Kok opp, sett på lokket og plasser i ovnen i ca 2 timer. Fisk så ut beina om du klarer, og tilsett den tørkede frukten og plasser tilbake i ovnen i ca 40 minutter til kjøttet er mørt.
Stek de skivede mandlene sammen med smør i en stekepanne til de er brune. Strø over gryten når den er klar, sammen med grovhakket koriander.
Server med couscous, tabbouleh (dropp bulgur her) og varmt flatbrød.
Tips:
Tagine er et kokekar i leire som er vanlig å finne i Nord-Afrika, men du kan godt bruke en støpejernsgryte eller liknende med lokk.
Hvis du ikke har ras el hanout finner du en forenklet versjon her
Her finner du flere gode retter du kan servere med sau
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig