ingredienser

Oppskrifter som inneholder safran

Oppskriftstype

Ingredienser

  • 5 minutter

    Safranboller er en juleklassiker, og vi har fylt dem med et godt pistasjfyll. Pensle safranbollene med smeltet smør, dypp dem i sukker, og server dem til julens små kaffepauser.

  • placeholder
    45 minutter

    Denne kladdekaken med safran, hvit sjokolade og yoghurt balanserer perfekt det syrlige og det søte og blir enda bedre med tyttebær og krem ved siden av.

  • 40 minutter

    Får du ikke tak i breiflabb kan du bruke torsk, sei eller steinbit eller laks. Safranrisottoen trives godt sammen med alt fra havet.

  • 30 minutter

    Safran setter farge på denne marmeladen. Smaken får du av sitrusfruktene.

  • 1 time

    Pasta Primavera er en hyllest til våren og markens grøde.

  • 1 time 20 minutter

    Det er fyllet av smør, kokos og brunt sukker som får disse safranbollene til å skinne ekstra. Kanskje du må bake ekstra stor porsjon?

  • 15 minutter

    Blåskjell er fastfood og betyr at du får fest midt i uka. Med safran blir middagen enda mer eksklusiv, men fortsatt rimelig.

  • 30 minutter

    Bouillabaisse er en fiskegryte som stammer fra området Provence i Frankrike. Her bruker vi steinbit og blåskjell og mange andre deilige ingredienser.

  • 3 timer

    Panna cotta er en klassisk italiensk fløtepudding. Denne er tilsatt verdens dyreste krydder, nemlig safran. Ganske så eksklusivt og deilig.

  • 30 minutter

    Denne suppa er slik franskmennene lager den. masse deilig smak. I en travel hverdag kan du også bytte ut hjemmelaget kraft med en god buljong, og hønsekjøttet med grillkylling.

  • 45 minutter

    Lag en suppe som virkelig smaker. Den er enkel å lage og alle rundt bordet bil bli garantert fornøyd.

  • 15 minutter

    Med disse populære skjelle lager du fest midt i uka på 15 minutter. Har du safran blir middagen enda mer spennende. Likevel fortsatt rimelig.

  • placeholder
  • 40 minutter

    Forutsetning for en skikkelig festmeny er en forrett. Vi foreslår lakseconfit med rødvinskokt småløk og safrankrem. Her er oppskriften.

  • 40 minutter

    Denne retten med en våre favorittfisker er det den kjente kokken Trond Moi som har kreert.

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken