Pasta Primavera
Foto: Lilechka75

Pasta Primavera

Pasta Primavera er en hyllest til våren og markens grøde.

Fremgangsmåte

Start med å lage den hjemmelagede pastaen. Hvis du bruker ferdiglaget pasta kan du hoppe over dette steget. 

Kok opp vann, hell 0,5 dl over safranen i en liten bolle og la trekke i minst 10 minutter. Når vannet har fått en sterk rød/oransje farge siler du av safrantrådene og beholder vannet. Bland sammen egg og eggeplommer i en separat bolle.

Sikt melet til et lite fjell på kjøkkenbenken og lag en fordypning i midten. Hell inn safranvannet og eggeblandingen. Bland forsiktig inn litt og litt mel fra kantene med fingertuppene til alt er blandet. Blandingen ser nå veldig smulete ut. Bland alt dette sammen til en deig og kna i minst 10-15 minutter.

Pastaen er ganske hard til å starte med, men etter hvert som du jobber med deigen kjenner du at den blir mer og mer elastisk. Deigen er ferdig knadd når den er silkemyk og smidig. Pakk deigen godt inn i plast å la hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du kjører den gjennom pastamaskin.

Mens pastaen hviler lager vi pesto. Ha olivenolje, mynte, fetaost, mandler, hvitløk og sitronsaft (husk å raspe sitronen og spare på sitronskallet) i en blender og kjør til en jevn blanding. Smak til med salt og pepper.

Pakk ut pastadeigen og kjevle den ut til en firkant på bredde med pastamaskinen din. Dryss litt selmolina eller mel på åpningen av pastamaskinen, still den inn på den tykkeste innstillingen (0) og kjør deigen igjennom. Repeter på alle maskinens hakk til du kommer til 6. Pastaen kjøres så igjennom spagettihjulet. Føles pastaen litt klebrig når du kjører den igjennom pastamaskinen er det bare å drysse litt selmolina/mel over den.

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann og ha en annen kjele klar med iskaldt vann. Når vannet fosskoker, kok brokkolien knapt møre i 2 minutter. Tilsett så de frosne ertene og kok i 20 sekunder. Spar det kokende vannet til å koke pasta i senere, og overfør grønnsakene til det iskalde vannet og la de sjokk-kjøles, før du lar de renne av seg i et dørslag.

Smelt smøret i en stekepanne og stek løken på middels varme til den er blank. Tilsett spinaten og la den falle sammen. Kok pastaen i 2 minutter.

Mens pastaen koker: Mål opp 0,5 dl av pastavannet og hell over i stekepannen sammen med brokkoli og erter til grønnsakene er gjennomvarme. Straks pastaen er klar, rennes den av, og blandes med myntepesto og de varme grønnsakene

Server pastaen med myntepesto, smuldret fetaost og revet sitronskall.

Flere pastaoppskrifter finner du her

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her