Krydderstekt torsk med blåskjellsaus
Foto: Eva Brænd

Krydderstekt torsk med blåskjellsaus

Denne retten med en våre favorittfisker er det den kjente kokken Trond Moi som har kreert.

Fremgangsmåte

Skjær fine serveringsstykker, à 200 g, av torskefileten. Behold skinnet på.

Vend fiskestykkene i en blanding av gammeldagse krydder som malt kummin, allehånde og koriander.

Stek fisken først med skinnsiden ned og litt på kjøttsiden. Kok mandelpoteter med skallet på og med mye salt i vannet.

Del de varme potetene i to, ikke skrell dem, salte og legg på en smørklump på hver potethalvdel. Fordel dem på tallerkener og legg fiskestykkene oppå. På den måten utveksler fisk og poteter aromaer.

Damp blåskjell med en klype safrantråder og sjalottløk i skiver. Når blåskjellene er klare, siles kraften fra, tilsettes 3 dl fløte og kokes inn til det tykner, smak til med pepper.

Hell sausen over fisken og potetene. Damp litt purreløk i skiver. Anrett purreløk og blåskjell på toppen av fisken.

Kok inn balsamico-eddik til siruptykkelse. Rør inn 2 ss smør. Hell sausen i en tynn stråle rundt fisketårnet.

Du kan godt utelate blåskjellene. Da må du lage en annen kjempegod saus: Kok opp 3 dl fløte med 1 finhakket sjalottløk og evt. en klype safrantråder. Rør inn 200 g smør. Smak evt. til med salt.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Trond Moi

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 194.50 kr Basisutvalget
    85 POENG
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her