- Bolledeig:
- Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av den romtempererte melken.
- Tilsett resten av melken.
- Knus safran med 1 ss sukker i en morter og tilsett sammen med sirup.
- Del smøret i terninger og bland i. Rør igjen.
- Bland i hvetemel, litt om gangen, og arbeid sammen til en deig.
- Tilsett saltet og fortsett å arbeide med deigen til den slipper bollen, ca. 10 min.
- La heve under bakeklede i ca. 20 minutter.
- Pistasjfyll:
- Riv mandelmassen med et rivjern, og hakk pistasjnøttene.
- Bland sammen med de andre ingrediensene.
- Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig.
- Del deigen i to deler som kjevles ut til rektangler.
- Fordel fyllet jevnt på begge rektanglene.
- Brett deigen dobbelt på langs og skjær ut remser på ca. 2 cm.
- Form snurrer ved å holde hendene på hver kant av remsen og snurre/tvinne i motsatte retninger.
- Form som en snurre, og fest endene på undersiden.
- Legg snurrene i bolleformer på en plate.
- La heve ca. 40 min.
- Sett ovnen på 225 °C.
- Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Pensle bollene med smeltet smør, og dypp dem i sukker.