Desserter

KOKKETIPS: Desserter

Er du glad i desserter, gjerne de kalde som is og sorbet, da får du gode tips her. Se også alle de gode dessertene du kan lage med våre oppskrifter.

 • Behold den fine rabarbrafargen

  Fargen sitter i skinnet på rabarbrastilkene, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i.

 • Hvit sjokolade og rabarbra

  Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen.

 • Lag iskrem uten maskin

  Har du ikke iskremmaskin, kan du sette isen rett i fryseren. Husk på å røre i massen hver halvtime. Dette skal gjøres 5-6 ganger for det beste resultatet.

 • Lettlaget sorbet fra fryseren

  Har du dårlig tid, men vil lage en "siderett"" til desserten er frosne jordbær og ananas bra valg. Dette er frukter med litt struktur. Disse bærene kan du kjøre i en blender med sukkerlake, og du har nesten en fiks ferdig sorbet."

 • Putt hele bær i isen

  Legg gjerne hele bær i formene du skal lage og hell over isen etterpå. Da får du en fin effekt og gode, deilige biter av hele bær i isen.

 • Sorbet uten ismaskin

  Hvis du ikke har ismaskin, ha sorbetmassen i en plastboks med lokk og sett dette i fryseren i 30 minutter. Rør så med en stavmikser i massen og sett lokket på og beholderen ned i fryseren. Gjenta dette 5 ganger.