Kokketips: Frukt

Har du et kokketips som gjelder frukt, send det til aperitif@aperitif..no

  • Finn riktig melon

    Det er ikke alltid det er sesong for alle meloner. For å finne den riktige skal den ligge tungt i hånde og avgi lukt. Stilkfestet skal i tillegg være mykt.

  • Få mest ut av frukten

    For å få mest saft ut av sitrusfrukter bør du la dem få romtemperatur. Deretter ruller du dem bare over kjøkkenbenken med håndflaten din. Da brytes fruktkjøttet og du får ut mer saft.

  • Kjapp modning av bananer

    Ønsker du at bananene dine skal modnes raskt, kan du oppbevare dem nær epler. Og motsatt, selvsagt, om du ikke ønsker en tidlig modning.

  • Popp ut granateplekjerner

    Kjerner i et granateple kan du lett få ut ved å dele frukten i to. Bank deretter på den med skaftet på en kniv, eller et kjevle. Da "popper" kjernene ut.

  • Sitrustriks

    Om du kjører en sitron i mikrobølgeovn 15 sekunder før du presser den, får du ut mye mer saft. Du kan også rulle den på bordet i noen sekunder, da slipper saften lettere. Det samme gjelder lime og appelsin.

  • Slik får du liv i tørr sitrusfrukt

    Tørr sitrusfrukt blir som nye om du legger dem i varmt vann i noen timer.

  • Smakstilsetninger fra sitrus

    Det sitter mye smak i sitron-, lime- og appelsinskall. Riv skallet fint med en parmesanrive eller annet fint redskap og la det tørke over natten. Da har du en perfekt smakstilsetning til supper og desserter. Bruk fantasien!

  • Syltetøy på 1-2-3

    Lag ditt eget syltetøy av kjøpte eller selvplukkete bær! Steriliser syltetøyglass ved å vaske dem godt og så skylle dem. Deretter tørker du dem i stekeovn på 140 grader. På med bær og sukker som du har kokt opp og skummet av, skru lokket godt til mens syltetøyet er varmt. Sett til avkjøling. Siden du ikke har brukt konserveringsmidler, har det ikke evig holdbarhet, men det kommer garantert til å få bein å gå på.

  • Ta vare på bananene

    Bananer kan du oppbevare i en lystett pose i kjøleskapet. Da blir ikke skinnet svart, og de er like friske etter en uke i kjøleskapet.

  • Umoden mango?

    Er mangoen umoden, kan den hurtigmodnes ved å legges i en brun papirpose i kjøkkenskapet i ett døgn. Moden mango bør oppbevares kjølig.

  • Unngå misfarging

    Epler, pærer og avocadoer som er oppskåret blir raskt misfarget. Det unngår du om du legger dem i en bolle vann tilsatt sitronsaft eller appelsinsaft. Du kan også bruke hermetisk ananassaft.

Til toppen