Kokketips: Fisk

Har du et kokketips som gjelder hygiene og hygge på kjøkkenet, send det til aperitif@aperitif..no

  • Bruk to panner ved fiskesteking

    Fersk fisk krøller seg i pannen. Det kan føre til at den blir ujevnt stekt. Du kan legge en tung panne over fisken, eller presse den ned i pannen med en stekespade. Da får du jevne flater.

  • Fersk fisk i kartong

    Mange er storfiskere, andre gjør storinnkjøp av fisk. En god oppbevaringsmåte er å fryse fisken ned i melkekartonger fylt med vann.

  • Fisk skal lukte nøytralt

    Lukter det fisk av fisken du skal kjøpe, finner du noe annet. Fisk skal nemlig ikke lukte fisk, men friskt og nøytralt.

  • Lag alltid kraft

    Hver eneste gang du kjøper noe som helst som ligner et skalldyr bør du lage en kraft av skallene. Dette gir et godt grunnlag for en suppe. Fres skallene i olje, ha i noen grønnsaker og krydder. Reduser, smak deg frem og du har base for det meste.

  • Snakk med fiskehandleren

    I stedet for å si at: "I dag skal vi ha ørret" bør du spørre fiskehandleren eller ferskvaredisken om hvilken vare som er ferskest. Vil de ha trofaste kunder, er de ærlige. Det verste som finnes er for eksempel å kjøpe noen sjøkreps og så finne ut at de lukter amoniakk når du kommer hjem.

  • Vær "forsiktig" med fisk

    Vær generelt forsiktig med å kjøpe "ferskfanget" fisk på mandager og tidlig i uken. Spør alltid personalet når fisken kom i hus.

Til toppen