3. Focaccia

Ingredienser
50 g (1 pk.) gjær
1 l lunkent vann
1 ts salt
1 1/2 dl smeltet smør
ca. 18 dl hvetemel
50 g sorte oliven
1 - 2 ss havsalt

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i litt av det lunkne vannet. Ha i resten av vannet,salt,1 dl av smøret og melet. Deigen skal være ganske løs. La deigen heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen i en smurt langpanne (eller langpanne dekket med bakepapir), deigen helles nærmest i.

Trykk med fingerbaken over deigen slik at det blir groper og deigen kommer ut til kantene av langpannen. Hell over resten av smøret , dryss på havsalt og oliven og la brødet etterheve under plast ca. 20 minutter. Stek brødet. Avkjøl på rist og skjær i biter ved servering.

I stekeovnen: 175 °C, ca. 45 minutter

Sendt inn av Veronica Helle

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her