Akevittsild
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Akevittsild

Akevitt og sild hører sammen. Her får silda følge av akevitten i samme krukke.

Fremgangsmåte

Skjær sjalottløken i skiver og del einerbærne i biter med en kniv.

Hell laken fra sursilden og bland den med akevitt, einerbær, pepperkorn, timian og dill.

Legg løk og sild tilbake i en pen krukke og hell over den nye laken.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Slik lager du de gode silderettene

Se hvordan du lager din egen sursild her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

4
4/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen