Julemat
Slik lager du de gode silderettene

Slik lager du de gode silderettene

Lag nye og spennende vrier på delikatessen. Alle de gode sildeoppskriftene får du her.
05 Desember 2015 - 17:26

Det er nok ikke til å stikke under en stol at vi nyter den delikate silden mest i forbindelse med julehøytiden.

Alle de lekre oppskriftene med sild

Visste du at du latt kan lage din egen vri på de klassiske sildesortene?

Sild med smak av jul
Førjulstiden er som oftest veldig hektisk for mange, og det er da ingen som trenger å vite at man tar noen snarveier med silda når du får et så deilig resultat.

Mange av oppskriftene nedenfor baserer seg på ferdige sildetyper, men det er ingen sak å lage den deilige tomatsilden eller kryddersilden fra bunnen av selv.

Her har du en rekke gode oppskrifter som setter en ekstra piff på silden med , men du kan selvfølgelig forsøke deg frem med andre krydder og smaker.

Godt drikke til sild

Vi burde spise langt mer sild enn hva vi gjør i dag, for det er en skikkelig helsebombe.

Når vi skal velge drikke til sild, trenger vi noe som kan hamle opp med fedmen i silden og de mange smakene som du gjerne har i nedlagt sild.

Det klassiske følget til de mange silderettene blir da gjerne et fruktig og leskende øl og en god akevitt ved siden av. Her kommer de fruktige, ikke fatlagrede taffelakevittene til sin fulle rett, men husk at de ikke skal serveres iskalde med gjerne lett temperert.

Akevittsild

Akevittsild

Fremgangsmåte

  1. Skjær sjalottløken i skiver og del einerbærne i biter med en kniv.
  2. Hell laken fra sursilden og bland den med akevitt, einerbær, pepperkorn, timian og dill.
  3. Legg løk og sild tilbake i en pen krukke og hell over den nye laken.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Chilisild

Chilisild

Fremgangsmåte

  1. Oppskriften gir to glass med sild.
  2. Hell sildelaken fra silden og bland den med tomatpuré, chilisaus, vann og pepper.
  3. Legg sild, rødløk og chili lagvis tilbake i et nytt glass eller krukke.
  4. Hell over laken og legg på lokk.

Tips: La silden stå over natten for å trekke til seg smaken.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Julegløggsild

Julegløggsild

Fremgangsmåte

  1. Oppskriften gir deg to glass med Julegløggsild.
  2. Hell laken fra silden og bland den med julegløgg og krydder, rosiner og hasselnøtter.
  3. Hell blandingen tilbake i et nytt glass eller krukke.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.70 l Pris: 413.00 kr Uten utvalg
    84 POENG

Kryddersild med hvitløk og timian

Kryddersild med hvitløk og timian

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og rødløk. Bland crème fraiche med sitronsaft, salt, sukker og pepper.
  2. Tilsett finhakket hvitløk og rødløk, ha i timian og smak til med sukker og ev. salt eller pepper.
  3. Hell laken fra silden og bland sildebitene forsiktig med den nye sausen. Ha det hele over i et rent, pent glass eller krukke.

Tips: La silden stå over natten for å trekke til seg smaken .

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget sennepssild

Hjemmelaget sennepssild

Fremgangsmåte

  1. Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.
  2. Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker. Smak til med pepper og eventuelt sukker og eddik.
  3. Bland silden med sennepssausen og ha silden over på rene glass med tett lokk.
  4. Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Bruk gjerne ferdige spekesildfileter, for eksempel fra Carlo, som du får tak i i de fleste butikker.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 29.10 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Tyskland
    Tyskland
    Volum: 0.70 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget
    83 POENG

Sherrysild

Sherrysild

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær rødløk, ingefærrot, gulrot og pepperrot i tynne skiver.
  2. Hell laken fra silden og bland den med sherry, pepper og sennepskorn.
  3. Legg sild, løk, gulrot, pepperrot, laurbærblad og ingefær lagvis i et nytt glass eller krukke og hell den nye laken over.
  4. Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tomatsild med ananas

Tomatsild med ananas

Fremgangsmåte

  1. Denne oppskriften gir to glass med tomatsild med ananas
  2. Skjær ananasskivene i biter, sylteagurken i små terninger og grovhakk dillen.
  3. Hell tomatsausen fra silden i en bolle og bland den med ananasjuice, biter av ananas, sylteagurk og frisk dill.
  4. Tilsett pepperblandingen og smak til sausen med eventuelt mer salt og pepper.
  5. Legg sild og ny saus lagvis i et rent, pent glass. Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du tranebærsild

Slik lager du tranebærsild

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsinen godt og skjær strimler av appelsinskallet.
  2. Her skal kun det gule skallet med da det hvite er fullt av bitterstoffer som vi ikke ønsker.
  3. Bryt valnøttene i mindre biter og skjær løken i tynne skiver.
  4. Hell laken fra silden og bland den med løk, appelsinstrimler, tranebær, pepperkorn og valnøtter.
  5. Ha sild og lake lagvis over i et nytt glass eller en krukke.

Tips: La silden stå over natten for å trekke til seg smaken.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Så enkelt lager du Kryddersild

Så enkelt lager du Kryddersild

Fremgangsmåte

  1. Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.
  2. Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha i krydderiene og la trekke litt.
  3. Legg sild og løk lagvis i et sterilt glass.
  4. Hell laken over og sett kaldt i minst ett døgn før bruk.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.70 l Pris: 399.90 kr Basisutvalget
    89 POENG

Det er så enkelt å lage tomatsild

Det er så enkelt å lage tomatsild

Fremgangsmåte

  1. Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.
  2. Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm. Rør inn tomatpuré og kok opp.
  3. Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter. Avkjøl og rør inn vann, eddik og krydder.
  4. Bland silden med tomatsausen og ha silden over på rene glass med tett lokk.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken. Bruk gjerne ferdige spekesildfileter, for eksempel fra Carlo, som du får tak i i de fleste butikker.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her