And med kantarellrisotto og gulrotpuré
Inkognito

And med kantarellrisotto og gulrotpuré

Andebryst tilberedt på den rette måten smaker fantastisk. Den retten med en deilig risotto og gulrotpuré blir et festmåltid.

Fremgangsmåte

Lår:
Gni lårene inn med salt og sukker og la dem ligge over natta.

Kok lårene i andefett (evt solsikkeolje) tilsatt chiliringer. La lårene trekke ved kokepunktet til de er møre, 1 - 2 timer avhengig av størrelse.

Ta ut av fettet og avkjøl. Brun og varm lårene i stekepanna før servering.

Andebryst:
Andebrystet rutes i skinnet med en skarp kniv. Brun brystet raskt i glovarm panne uten stekefett.

Stek det deretter i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer).

Saus:
Finhakk sjalottløken og fres den myk og blank i litt smør. Tilsett vermut og portvin og kok inn til det halve.

Hell i andekraft og kok sausen inn til 4 - 5 dl. La hakkede kantarellrester koke med mot slutten.

Sil sausen og rør inn smør og trøffelolje.

Gulrotpuré:
Skrell gulrøttene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp gulrøttene tørre. Kjør til puré med stavmikser, og spe inn 1 ss smør.

Smak til med salt, pepper og litt sukker.

Risotto:
Fres finhakket løk og hvitløk i litt smør og ha i rensede kantareller. Bland inn ris og hvitvin under kontinuerlig omrøring.

Spe med andekraft, kok til risottoen blir al dente (litt tyggemotstand). Det tar ca 15 minutter.

Risottoen skal være klebrig, men likevel fast. Strø revet parmesan over.

Servering:
Legg kantarellrisotto på tallerkenen og 2 - 3 pene skiver andebryst oppå. Andelåret settes ved siden av og pyntes med chiliskiver.
 

Gulrotpuréen kan serveres på tallerkenen eller i en egen serveringsform. Drypp saus rundt på tallerkenen.

Her finner du mange oppskrifter med and

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her