Biff med rotfruktsrisotto
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Biff med rotfruktsrisotto

Biff er alltid velkommen. Følg denne enkle oppskriften som har et litt annet tilbehør enn du kanskje er vant til. La pommes frites eller bakte poteter få en pause.

Fremgangsmåte

Risotto:
Finhakk løken. Vask og skrell sellerirot og gulrøttene og skjær de i små firkanter på ½ cm.
 

Stek grønnsakene i en gryte med smør. Ha i den finhakkede hvitløken det siste minuttet. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt.

Tilsett buljong (utblandet i vann) litt etter litt og la risen nesten absorbere all buljongen før du tilsetter mer. Pass på å røre i risottoen hele tiden og kok den til den er som en tyktflytende grøt.

Ha i smør og parmesan (revet) i risottoen og smak til med salt og evt pepper. Rør inn den finhakkede persillen.

Biffen av ytrefilet storfe:
Ta biffen ut av kjøleskapet en god halvtime før det skal stekes slik at det har romtemperatur.
 

Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels høy varme til kjøttsaft begynner å piple på oversiden.

Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem (medium stekt, klar saft - godt stekt).

La biffene hvile i 5 minutter. Server gjerne en god salat ved siden av.
 
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her