Risotto al Barolo
Tenuta La Volta Cabutto

Risotto al Barolo

Barolo i risottoen gjør den ekstra eksklusiv, men også ekstra smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver og stek dem lett i litt smør og olje samt laurbærbladene.

Grav ut margen av beinet og mos det med en gaffel. Tilsett margen i løkblandingen og la den smelte mens du rører jevnt. 

Når alt er godt blandet og løken er myk, tilsett 1 dl barolo sammen med salviebladene. Kok inn ved svak varme. 

Skru opp varmen og tilsett risen. Rør godt helt til risen ikke lenger er klebrig. 

Ha så i resten av baroloen og la koke ved sterk varme til vinen er absorbert. 

Tilsett så kraften litt etter litt mens den koker opp. Til slutt har du oppi smøret og parmesanen. Rør godt og legg på lokk. Trekk av platen og la stå for å godgjøre seg.

Tips:
Risottoen skal ikke være helt kompakt men lett flytende og riskornene al dente, men ikke harde/tørre.  

Kverne over godt med svart pepper ved servering. 

 

Sendt inn av Tenuta La Volta Cabutto

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her