And med mango

And med mango

Andebryst kan lages med forskjellig tilbehør. I denne oppskriften er mangosausen med å gjøre måltidet til en virkelig fest

Fremgangsmåte

Trim andebrystene for fett rundt kantene. Skjær et rutemønster på fettsiden, men ikke i kjøttet.

Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne på middels varme i cirka 8-10 minutter, til skinnet er sprøtt. Snu brystene og stek ytterligere i noen minutter. Øs over stekesjy av og til. Ta andebrystene ut av pannen og slå bort fettet.

Skrell mangoene, del den ene i passende biter, ikke for små. Fjern steinen fra den andre mangoen og kjør den til en tykk puré i en blender.

Smelt sukkeret til det blir som lys karamell i en liten kasserolle. Tilsett eddiken og la den koke nesten helt inn. Tilsett hvitvinen og la også denne koke nesten helt inn.

Tilsett andekraften og finhakket ingefæren. La det koke inn til cirka halve mengden før mangopureen tilsettes. Sil sausen godt og smak den til med saften fra en lime, salt og pepper. Virker sausen tykk, kan den spes ut med litt kraft eller vann.

Kutt vårløkene i 3-4 cm lange biter. Stek vårløk og mangobiter raskt i varm olje.

Smelt honning og chili i en stekepanne, legg i de ferdig stekte andebrystene og "glaser" dem på begge sider.

Servering:
Skjær andebrystene i to på langs, for så å skjære hver del i trekantstykker. Fordel mangobiter og vårløk på varme tallerkener. Legg på andebrystene og til slutt sausen.

Her finner du mange oppskrifter med and

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Oppskrift fra boken Enkelt og perfekt - Menyer for små og store anledninger av Eyvind Hellstrøm og Lise Finchenhagen.Forlag: Pantagruel

4
4/5 etter 32 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen