Anns flygende Jacob

Fremgangsmåte

Del kyllingen i passe store bnfrie biter og legg dem utover i en ildfast form. Del frukten i passe biter og legg dem utover blant kyllingbitene. Strø over godt med sitronpepper og enten timian eller basilikum (det du liker best - jeg foretrekker basilikum). Pisk fløten halvstiv og bland i ca. 1/3 flaske chillisaus (blandingen skal ha en svakt sykelig rosa farge). Spre dette over kyllingen og frukten, strø over ost og sett det inn i midten på stekeovnen på 225 grader til den blir gylden på overflaten, ca. 25-30 minutter. Serveres med kokt ris eller varme baguetter/rundstykker (eller begge deler) og en god blandet grønn salat.
 

Sendt inn av Ann Forberg

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Skaper revolusjon i det alkoholfrie markedet - med inspirasjon fra Noma
+

Skaper revolusjon i det alkoholfrie markedet - med inspirasjon fra Noma

Med Muri Drinks er en helt ny kategori av alkoholfrie alternativ oppstått. Så komplekse at mange sågar foretrekker dem foran vin – eller som ingrediens i drinker. Selv om det ikke var tanken bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette
Dagens rett

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette

Kombinasjonen er sopp og loven samt en potetmos med fetaost gir akkurat det selskapet godt lammekjøtt trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Demp førjulsstresset med spennende vinsmaking
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 11. desember

Demp førjulsstresset med spennende vinsmaking

Før julens travle tider setter inn, inviteres du til en spennende vinsmaking med Bodegas Baigorri, presentert av den dyktige og erfarne alltid sprudlende sommelieren Henriette Batt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Hvilket øl du damper blåskjellene i, henger sammen med hvilken type øl du liker
Dagens rett
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her