Seghesio Sonoma Zinfandel 2019

Her får du oppskriften på en måte å tilberede kalkunene på som er litt utenom det vanlige. Men ikke bare det. Tilbehøret med kastanjer, epelsjy, tranbær og en ekstra god potetmos gjør måltidet til en suksess.
Rist brødet i en langpanne i ovnen ved 175 grader i 10 minutter eller til det begynner å ta farge.
Skjær pølsa i terninger og sprøsteik i varm panne. Legg på kjøkkenpapir.
Skyll panna og varm opp olivenoljen. Fres løk og hvitløk mykt. Del tranebærene i to-tre biter og ha oppi løkblandingen. Tilsett eplesider og aprikosterninger og kok inn til mesteparten av væsken er fordampet, ca 10 minutter.
Bland så pannas innhold med brød-, kastanje- og pølsebitene. Tilsett smeltet smør og smak til med urter, salt og pepper og ha alt oppi en ildfast form. Dekk med folie. Sett i ovnen ved 175 grader i 15 minutter. Ta bort folien og stek videre i 15 minutter til.
Server kalkunskivene med eplesidersjy og en god skje av kastanje- og tranebær-"stuffingen", og potetmos samt gjerne en grønn salat til.
Tips:
Hvis du ikke får tak i kastanjer, kan du godt bruke pecannøtter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif