Appelsinriskrem med krydret sjokoladesaus
Foto: Astrid Hals

Appelsinriskrem med krydret sjokoladesaus

Fremgangsmåte

Visp fløten stiv og vend den forsiktig inn i risgrøten. Skrell appelsinen og skjær ut såkalt fileter, altså kun fruktkjøtt og ikke hinner. Del filetene i små biter og bland inn i riskremen. La gelatinplatene ligge i bløt i noen minutter i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinen og hell 2 ss kokende vann over. Rør den oppløste gelatinen inn i riskremen og fordel i porsjonsformer eller hell alt i en serveringsbolle. Sett kaldt til den har stivnet helt. Det tar et par timer. Pynt med syltet appelsinskall som du lager selv eller kjøper. Du kan også bruke skallstrimlene fra appelsinmarmelade. Ta riskremen ut av kjøleskapet en halvtime før den skal serveres.

Krydret sjokoladesaus:
Brekk sjokoladen i biter. Ha den i en kjele sammen med matfløte. Skrap frøene ut av  vaniljestangen og ha det sammen med selve stangen oppi kjelen. Tilsett de øvrige krydrene. Kok forsiktig opp under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangbiten. Serveres lun.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her