Del kjøttet i fire stykker. Lag fire snitt i hver og stikk inn små skiver med hvitløk. Ta et passende stykke aluminiumsfolie slik at det blir plass til alle ingrediensene inni. Smør litt smør på folien.
Legg et stykke kjøtt på folien sammen med poteter, gulrøtter, løk, hvitløk og litt fetaost i terninger. Hell over sitronsaft. Krydre med pepper, salt, finhakket oregano og mynte. Lag tre pakker til. Brett godt slik at det blir tett.
Tilsett gjerne 2 ss rødvin i hver av de fire pakkene. Løft hjørnene litt opp så saften ikke renner ut. Stek dem i ovn på 175 C i 90-120 minutter. Du kan også steke dem på indirekte varme på grillen.
Det er viktig at saften som kommer under kokingen forblir i innpakningen.
Server på kokt ris og med kalamataoliven og gjerne litt friskhakket mynte og smuldret feta på toppen.
Tips:
I stedet for store poteter i skiver kan du bruke 8-12 nypoteter, hele eller delt i 2 el 4.
Tips:
Du kan fint bruke kjøtt av kje til denne retten. Det er enda mørere og mer lettstekt, så beregn litt kortere tid i ovnen.
Mange herlige oppskrifter med lam
Spennende lammeretter fra hele verden
Her finner du mange oppskrifter på lammegryte
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig