Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke
Foto: Astrid Hals

Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke

Aspargessuppe smaker deilig. Legger du i tomat og sprøstekt spekeskinke på toppen får du et herlig måltid.

Fremgangsmåte

Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.

Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 1 cm.

Kok opp i vann, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.

Tips:
For ekstra smak, kan du bruke kraft eller buljong i stedet for vann.

Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varm.

Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland tomatene med aspargesen du tok ut av suppen.

Stek skivene med spekeskinke i stekepanne til de blir sprø og gylne.

Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken og hell den varme suppen rundt.

Legg to skiver spekeskinke på toppen av hver tallerken.

Her kan du lære alt om asparges 

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her

Sjekk ut alle de gode suppeoppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen