Bacalao al Pesto Vinterruller
Anders Hornslien

Bacalao al Pesto Vinterruller

Her skal du ha torsken i lasagnerull og bade den i hvitvin i en form. Men først skal fisken få løk og pesto på seg. Dette blir godt.

Fremgangsmåte

  1. Forkok lasagneplatene 4-5 min, løft de ut av vannet, hell litt olivenolje på for at de ikke skal klebe seg sammen.
  2. Del den nesten tinte fisken opp i 2-3 cm tykke stykker.
  3. Rull fiskestykkene sammen med litt løk eller purreløk inn i lasagneplatene etter at du har saltet, pepret og smurt litt pesto på fisken.
  4. Hell noen dråper med olivenolje i et ildfast fat, følg på med rullene av lasagneplater og fisk, hell deretter på hvitvin så det står ca. 3/4-1 cm opp på rullene.
  5. Sett fatet inn i ovn med lokk, 250 grader, følg med, la det småkoke i fatet ca 10 min. Fjern lokk, legg en skive med valgfri ost på hver rull.
  6. Start grillen i ovnen og la det hele få grille seg til en fin flekkete gyllenbrun farge.

Server med krydderbrød:
Smør blanding av smør og krydder på loffskivene. Plasser skivene under grillen ved siden av det ildfaste fatet, pass på så de ikke blir svidd, kun toastet.

Se alle våre andre oppskrifter med torsk og pesto

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Anders Hornslien

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage
Dagens rett

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage

Fisk er fabelaktig på grillen, og laks med sesongens nyhøstede purre er intet unntak - prøv denne spennende retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her