Baconbiff med choronsaus og hasselbackpoteter
Foto: Lauri Patterson

Baconbiff med choronsaus og hasselbackpoteter

Biff surret med bacon og et tilbehør av grønnnsaker med sting samt choronsaus og hasselbackpoteter smaker enda bedre enn det høres ut.

Fremgangsmåte

  1. Baconbiff:
  2. Surr 2 skiver bacon rundt hver biff og fest med tannpirker. Bruk sterk varme og la margarinen bli nøttebrun før du legger i biffene. 
  3. Krydre biffene og legg dem i stekepannen. Skru ned temperaturen. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen. 
  4. Når kjøttsaften begynner å piple på overflaten, er det på tide å snu biffene.
  5. Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.
  6. Grønnsaker med sting:
  7. Fres løk og aspargesbønner i smør og olje 2-3 minutter. Tilsett spinat og chili og fres videre i ett minutt. 
  8. Server biffene med grønnsakene, hasselbackpoteter og choronsaus .

Tips: Hvis du ønsker å forenkle retten, kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.

Lær mer om hvordan du skal tilberede biffkjøtt her 

 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her