Bakt breiflabb med grillet paprika, syltet fennikel, bakt tomat, beurre blanc, dillolje
Foto: Bent Raanes Sørensen

Bakt breiflabb med grillet paprika, syltet fennikel, bakt tomat, beurre blanc, dillolje

Kanskje du synes denne retten ser komplisert ut. Det er den absolutt ikke. Du får et herlig måltid på ca 40 minutter.

Fremgangsmåte

  1. Syltet fennikel:
    Kok opp eddik, sukker og vann med fennikelfrø og korianderfrø. Avkjøl. Skjær fennikel på mandoline eller med ostehøvel. Ha fennikelen i laken og stå over natten i kjøleskapet. Den holder fint i 1 uke. Til denne rette trenger du halvparten.
  2. Dillolje:
    Ha olje, salt og dill i en blender og kjør til pure.Ha i en kjele og varm opp. La trekke i 10-15 minutter. Sil over i et glass med lokk (men avkjøl før du skrur på lokket). Til denne retten trenger du ca 1 dl dillolje.
  3. Slik lager du retten:
    Krydre fileten med salt og pepper og bakes så i ovnen på 75 grader til den har en kjernetemperatur på 45 grader. La hvile i 5-10 minutter.
  4. Del paprikaen i to og bak i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Skrell av skinnet og krydre med salt, pepper og litt limejuice. Del tomatene i to og strø over salt og sukker. Stekes i ovnen på 100 grader i 20 minutter.
  5. Varm opp den syltede fennikelen.
  6. Kok finhakket løk og hvitvin til nesten all vinen er borte. Tilsett en halv dl fløte, kok opp og pisk inn 2/3 deler av smøret. Smak til med limesaft og salt. Pynt med dill og noen dråper grønn dillolje.

Her er det mange flere oppskrifter med breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her