Bakt potet med grillet kongekrabbe og Skagenrøre
Foto: Bent Raanes Sørensen

Bakt potet med grillet kongekrabbe og Skagenrøre

Når den kalde Skagenrøren møter glovarm bakt potet, blir det fest. Du bruke andre og rimeligere ingredienser i røren. Og kanskje toppe med et stykk grillet fisk i stedet.

Fremgangsmåte

Skagenrøre:
Bland kongekrabbekjøtt, rogn, majones, rømme, dill, sitronsaft og rødløk. Dette kan du gjerne gjøre dagen i forveien – da får man en bedre smak. Sett det kaldt over natten.

Tips:
Du kan bruke reker eller krepsehaler og enten rognkjeksrogn eller ørretrogn. 

Kongekrabbe:
Rens ut hele fileter fra krabbebeina. Pensle med olje. Grill et par minutter på grillen, ha over salt og pepper.

Bakepotet:
Kok bakepoteten mør. Det kan gjerne gjøres noen timer i forveien. Pakk poteten inn i folie og legg de et par minutter på grillen.

Åpne opp poteten og fyll med Skagenrøre og grillede krabbeben.

Se alle våre andre oppskrifter på bakepotet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen