Bakt tørrfisk med chiliaioli
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Bakt tørrfisk med chiliaioli

Nå får du tørrfisk i gryteklar utgave. Dermed bør vi bruke denne fantastiske råvaren oftere. Som i denne retten der fisken får følge av mye godt tilbehør.

Fremgangsmåte

Finhakk chili og hvitløk. Hvis du ønsker det ekstra sterkt, kan du ha med frøene, fjern dem ellers.

Bland chili, hvitløk og olivenolje, smak til med salt og pepper.

Pensle fisken med chilioljen og bak i ovn på 200 grader i ca 5 minutter.

Chiliaioli:
Pisk eggeplommer godt sammen med dijonsennep og finhakket hvitløk.

Pisk kraftig mens du sper med olivenolje først dråpevis og siden litt etter litt til du oppnår en majoneslignende konsistens.

Smak aiolien til med finhakket chili, sitronsaft, salt og pepper.

Den bakte tørrfisken smaker ekstra godt på en seng av salat med aiolien ved siden av.

Les om den fantastiske historien til den tørkete torsken

Og ikke minst om hvor gale italienerne er etter stoccafisso

Men alle tørrfiskelskeres venn Halvor Hansen har gjort noe med det, og hans gryteklare tørrfisk er i en butikks frysedisk nærere deg enn du aner.

Les mer om tørrfisk og Halvors Tradisjonsfisk her

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag
Dagens rett

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag

November er en kald og grå måned. Farger på tallerkenen piffer opp, og denne nudelsuppa får hjel av litt chili til et ekstra kick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her