Bakte poteter med fyll
Opplysningskontoret for frukt og grønt

Bakte poteter med fyll

Disse bakte potetene kan du bruke som lunsj eller til kvelds. Du skal nemlig fylle de med masse godsaker.

Fremgangsmåte

Potetene:
Potetene vaskes godt og bakes deretter 60-80 min. ved 200-225oC. Skjær et snitt eller kryss og klem litt på poteten slik at den åpner seg. Den kan så fylles med rømme eller kryddersmør, eller du kan prøve et eller flere av disse fyllene:

Hvitløksmøret:
Rør smør/margarin sammen med hvitløk og persille/gressløk til det blir mykt. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse. Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.
 
Soppsausen:
Finhakk sjampinjongen. Bland sammen sitronsaft, creme fraiche/lettrømme, hakket persille, oregano og sjampinjong. Smak til med salt og pepper. Legges over i den varme poteten.
 
Bacon og ost:
Skjær eller klipp baconet i små biter som stekes gyllent før de fylles i bakepotetene. Reven gul ost drysses over. Det hele gratineres i ovnen i 5-10 min. ved 200oC.
 
Rekene:
Rør sammen lettrømme, sitronsaft og hakket dill. Bland i rekene og ha det over den varme poteten.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her