Baltifisk i kokossaus som i India
Foto: RakeshPicholiya

Baltifisk i kokossaus som i India

Fremgangsmåte

Balti er navnet på en dyp, rund panne med to ringformede håndtak. Den kalles også karhai. Baltipannen er svært lik en wokpanne, som utmerket godt kan brukes.

Varm oljen i en karhai eller wokpanne. Senk varmen litt og ha i løkfrø, tørket rød chili, hvitløk og løk. Stek blandingen i 3-4 minutter, rør jevnt.

Lag et kryss i enden av hver tomat. Skold tomatene i 20-30 sekunder, så over i en bolle kaldt vann. Flå av skinnet og skjær i tynne skiver. Ha tomatene, kokos, salt og malt koriander i pannen og rør godt rundt.

Del hver filet i tre. Legg fiskestykkene i løk- og tomatblandingen og snu dem forsiktig til de er gjennomstekte.

Stek i 5-7 minutter, senk varmen om nødvendig. Ha i vann, limejuice og hakket koriander og kok i 3-5 minutter, inntil vannet er nesten kokt bort. Server med ris eller parathabrød.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her