Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur
Foto: lauraag

Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur

Denne amerikanske klassikeren går ofte under navnet Hummingbird cake, og er en svært mektig kake som med fordel kan deles i små stykker.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør inn pisket egg og olje vekselsvis. Tilsett moste bananer og ananasbiter. Rør godt og ha i grovhakkete pekannøtter til slutt.

Smør en langpanne eller tre små runde kakeformer og stek ved 175 grader i 30 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt. Pinnen skal være tørr. Du kan også steke i en stor rund kakeform, men da må du beregne 50 minutter.

Tips:
Hvis du rister pekannøttene i stekeovnen i 10 minutter ved 175 grader før bruk, får de ekstra god smak. De må ikke bli brent.

Sett kakebunnen til avkjøling mens du lager ostekremen.

Ostekrem:
Kjør kremost og mykt smør til luftig konsistens i miksmasteren. Tilsett melis og vaniljesukker litt etter litt. Kjør litt til. Smak eventuelt til med ananassaft.

Montering:
Dekk den første kakebunnen med ostekrem og legg nummer to oppå. Gjenta en gang til. Smør resten på toppen og sidene. Dryss over grovhakkede pekannøtter.

Tips:
Hvis du gikk for langpanne, kan du velge å dele kaken i to på langs, og så fylle den. Ellers smører du bare ostekremen på toppen og pynter med pekannøtter, og da trenger du ikke like mye ostekrem, med mindre du vil ha et veldig tykt lag på toppen.

Tips:
Pekannøttene kan erstattes med valnøtter, eller droppes.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her