Bao bun med ribbe
Apéritif

Bao bun med ribbe

Ribba smaker nesten bedre dagen derpå når den blir glasert i deilige asiatiske smaker og pakket inn i myke bao buns som er luftige, hvite boller av søtlig hvetegjærdeig.

Fremgangsmåte

  1. Bao buns:
    Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og vann. Bruk en deigkrok, og bland ingrediensene sammen ved medium hastighet til du har en jevn og myk deig, ca 10 minutter.
  2. Når deigen er myk og jevn, ta den ut av bollen og elt deigen litt for hånd, og form den til en ball. Plasser deigen i en ren bakebolle og la heve på et varmt sted i 60-90 minutter til deigen har dobblet i størrelse.
  3. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, dytt deigen tilbake, og kna deigen for hånd i ca 5 minutter for å få ut eventuelle luftbobler.
  4. Kjevle så ut deigen på en melet overflate til den er ca 1 cm tykk. Pensle overflaten av deigen med litt rapsolje og bruk en rund 8cm kakeutstikker til å stikke ut sirkler av deigen.
  5. Plasser på små stykker av bakepapir. Jeg bruker muffinsformer som jeg kjevler ut. Samle restene av deigen, og gjenta prosessen.
  6. Brett så sirklene til halvmåner og kjevle forsiktig over så de blir flate.
  7. Ha bao buns med bakepapir over på et stekebrett, dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og la etterheve i 30 minutter til de begynner å heve igjen.
  8. Fyll en dampkjele med vann og damp bao buns i 10-12 minutter i flere omganger.
  9. Server straks med ribbefyll som du lager mens bao buns etterhever.
  10. Glasert svineribbe:
    Stek ribbeskivene i en stekepanne med rapsolje over høy varme til de er gyllene. Bland sammen de restrerende ingrediensene i en liten bolle, og smak til med salt og pepper.
  11. Når ribba er gyllen, hell over glazen og stek videre til blandingen har redusert og ribba er mørk og klissete, ca 6 minutter. Skru varmen helt ned og la stå til du er klar til å servere. 
  12. Server varme bao buns med glasert svineribbe, grovhakket koriander, vårløkstrimler, finhakket peanøtter og svor. 

Tips:
Hjemmelagede bao buns er en tidkrevende prosess. Doble eller triple gjerne oppskriften og frys bao du ikke bruker. Disse varmer du opp igjen ved å dampe dem i ca 5 minutter. Du kan også finne bao buns i frysedisken på asiatiske supermarkeder. Da heter de som regel Gua Bao. 

Her finner du flere oppskrifter som viser hvordan du bruker opp rester av julematen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her