Bao bun med ribbe
Apéritif

Bao bun med ribbe

Ribba smaker nesten bedre dagen derpå når den blir glasert i deilige asiatiske smaker og pakket inn i myke bao buns som er luftige, hvite boller av søtlig hvetegjærdeig.

Fremgangsmåte

  1. Bao buns:
    Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og vann. Bruk en deigkrok, og bland ingrediensene sammen ved medium hastighet til du har en jevn og myk deig, ca 10 minutter.
  2. Når deigen er myk og jevn, ta den ut av bollen og elt deigen litt for hånd, og form den til en ball. Plasser deigen i en ren bakebolle og la heve på et varmt sted i 60-90 minutter til deigen har dobblet i størrelse.
  3. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, dytt deigen tilbake, og kna deigen for hånd i ca 5 minutter for å få ut eventuelle luftbobler.
  4. Kjevle så ut deigen på en melet overflate til den er ca 1 cm tykk. Pensle overflaten av deigen med litt rapsolje og bruk en rund 8cm kakeutstikker til å stikke ut sirkler av deigen.
  5. Plasser på små stykker av bakepapir. Jeg bruker muffinsformer som jeg kjevler ut. Samle restene av deigen, og gjenta prosessen.
  6. Brett så sirklene til halvmåner og kjevle forsiktig over så de blir flate.
  7. Ha bao buns med bakepapir over på et stekebrett, dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og la etterheve i 30 minutter til de begynner å heve igjen.
  8. Fyll en dampkjele med vann og damp bao buns i 10-12 minutter i flere omganger.
  9. Server straks med ribbefyll som du lager mens bao buns etterhever.
  10. Glasert svineribbe:
    Stek ribbeskivene i en stekepanne med rapsolje over høy varme til de er gyllene. Bland sammen de restrerende ingrediensene i en liten bolle, og smak til med salt og pepper.
  11. Når ribba er gyllen, hell over glazen og stek videre til blandingen har redusert og ribba er mørk og klissete, ca 6 minutter. Skru varmen helt ned og la stå til du er klar til å servere. 
  12. Server varme bao buns med glasert svineribbe, grovhakket koriander, vårløkstrimler, finhakket peanøtter og svor. 

Tips:
Hjemmelagede bao buns er en tidkrevende prosess. Doble eller triple gjerne oppskriften og frys bao du ikke bruker. Disse varmer du opp igjen ved å dampe dem i ca 5 minutter. Du kan også finne bao buns i frysedisken på asiatiske supermarkeder. Da heter de som regel Gua Bao. 

Her finner du flere oppskrifter som viser hvordan du bruker opp rester av julematen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her