Berlinerkranser
Foto: Astrid Hals

Berlinerkranser

Berlinerkranser er en favoritt blant småkakene til jul. De er søte, de er små, bakt med mange eggeplommer og deretter dyppet i deilig perlesukker.

Fremgangsmåte

Gni ut de kokte eggeplommene og bland dem med de rå.

Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis i romtemperert smør og mel til du har en smidig deig. Avkjøl deigen i minst 30 minutter i kjøleskap.

Sett ovnen på 180 grader.

Trill deigen ut til tynne pølser ca. 10 cm. lange. Form dem til kranser med endene i kryss.

Legg kransene på bakepapir eller direkte på smurt stekeplate. Pensle med eggehvite, dryss på perlesukker og stek kakene på 180 grader i ca 10 minutter til de er lyst gule.

Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i en tett boks.

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Nå skal det bakes pepperkaker 

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meierirodukter

5
5/5 etter 48 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen