Biff av ytrefilet med sennep og appelsin
Foto: Synøve Dreyer

Biff av ytrefilet med sennep og appelsin

Fremgangsmåte

Krydre biffen med salt og pepper.

Stek den i litt olje på sterk varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium. Ha på sennep.

Bland appelsinjuice med maizenna. Hell blandingen i en stekepanne og kok opp. Ha i gulrøtter og kok til appelsinjuicen har sauskonsistens og gulrøttene er myke. Del poteten i fire og ha i pannen de siste 20 sekundene.

Legg biffen på en tallerken med gulrøtter og poteter rundt. Få med den gode appelsinsausen og dryss til slutt over hakket basilikum.

Biffhøgskolen til hvilken biff du skal velge finner du her

Tips: Ta biffen ut i god tid før du skal steke den for å få best resultat, og la biffen hvile like lenge som du stekte den før du serverer den og du er sikker på at den ikke blir tørr.

Flere deilige biffretter finner du her

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen