Blainnabaill frå Kristiansund

Ingredienser
1 kg fisk, fortrinnsvis lyr og sei (50-50), lyr kan erstattes av torsk
2 kg poteter, skrellet og oppdelt, helst Beate eller Pimpernell
1 stor løk
pepper (hvit)
salt
baconterninger
ca 500 g hvetemel (ballen må ikke bli for hard)

Fremgangsmåte

Utgangspunktet er helst fersk fisk, men frossen kan også brukes, men da må den eltes/bearbeides når den er halvveis tint.
Bruk kvern eller hurtigmikser når fisken og poteten eltes sammen med løk, salt og pepper. Melet blandes i for hånd, helst etter at deigen er ferdigblandet. Pass på at deigen ikke blir for hard, derfor er det viktig å bruke hendene å blande med for ”da kjenner man når den får den riktige konsistensen”.
Det er greit å prøve seg fram med en ball først slik at man erfarer riktig konsistens. Inni ballen er det fint med baconterninger og masse sort pepper med tanke på aroma. Ballen skal småkoke/trekke i ca 45 minutter. Ikke fosskoke!
Baconfett, gjerne med baconterninger til, samt potet, gulrøtter og kålrabi serveres til.
Oppskriften er innsendt av Erik Ringvold.

Sendt inn av Per Aandahl

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her