Blåskjell med mørkt øl
Foto: Tom Haga

Blåskjell med mørkt øl

Det som er spennende med blåskjell er at du kan lage mange forskjellige smaksvarianter basert på en grunnoppskrift. I denne oppskriften tilsettes øl, noe som gir en fyldig smak.

Fremgangsmåte

  1. Skyll blåskjellene i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.
  2. Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes.
  3. Ha olje i en stor tykkbunnet kjele og fres løken og stangsellerien over høy varme til blank men uten at det tar farge. Legg i alle blåskjellene og ha i vannet. Legg på lokk og sett over sterk varme.
  4. Kok skjellene til de har åpnet seg - ca 4 minutter. Rist på kjelen et par ganger for å sikre jevn koking.
  5. Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Legg lokk over skjellene slik at de holder seg varme mens du lager sausen.
  6. Ha ølet i kjelen sammen med blåskjellkraften og krydderbuketten. Kok opp, og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i kraften - litt om gangen.
  7. Smak til med salt og pepper, og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Lekre retter med blåskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 28.30 kr Basisutvalg, kategori 3
    90 POENG
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her