Blåskjell med øl
Foto: Arild Juul

Blåskjell med øl

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene i kaldt vann og kontroller at alle skjellene er lukket. Åpne skjell er døde og skal kastes.

Legg blåskjellene i en stor kjele, sammen med løk, selleri og vann. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter. Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Ha ølet i kjelen sammen med krydderbuketten. Kok opp og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i kraften litt om gangen.

Smak til med salt og pepper og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

4
4/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen