Blomkålsuppe De Luxe

Ingredienser
1 stort blomkålhode

5 dl grønnsak- eller hønsebuljong

5 dl melk

2 ss smør

16 store rå scampi, renset

4 ss revet parmesan

4 ss pesto, helst hjemmelaget

noen dråper ferskpresset sitronsaft

salt, pepper og kajennepepper/chilipepper

4 trespidd

smør og/eller olje til steking

Fremgangsmåte

Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Lag noen mini-blomkålbuketter og legg dem til side. Kutt resten i små biter og fres det noen minutter i smøret.

Tilsett melk og buljong, kok opp, og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.

Smak til med salt, pepper, kajennepepper og sitronsaft.

Tre scampiene på spydene. Krydre med salt og pepper og stek scampispydene raskt i olje i en varm panne. Stek mini-bukettene i smør og krydre med salt og pepper.

Anrett suppen i dype tallerkener og fordel de stekte blomkålbukettene. Drypp pesto over suppen og avslutt med revet parmesan.

Server med et scampispyd på kanten av tallerkenen.

Tips:

Pass på bruken av kajennepepper, smak deg frem. Litt sting i suppen skal det være. Et alternativ til pesto er å steke scampiene med litt finhakket hvitløk og drysse hakket basilikum over suppen.

Sendt inn av Henning Rognli

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her