Blomkålsuppe med timian og sitron

Blomkålsuppe med timian og sitron

Blomkålsuppe er en klassiker. Hvis du vil gjøre en liten vri skal du tilsette timian og sitron. Dermed får suppen en ny dimensjon. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.

Rens blomkålhodet og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.

Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.

Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.

Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.

Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.

Smak til med muskat, salt og pepper.

Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Se alle våre oppskrifter med blomkål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 30 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen