Bløtkake med sviskefyll og tilbehør

Ingredienser
Sukkerbrød:
2 egg
1 dl sukker
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
1 ss vann
 
Sviskefyll: 
ca 150 g svisker uten stener
ca 2 dl vann til bløtlegging
½ vaniljestang
1 stjerneanis
 
Krem: 
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
 
Sitronkrem: 
½ dl friskpresset sitronsaft
50 g sukker
1 egg
2 eggeplommer
80 g usaltet meierismør
 
Karamellkrem: 
50 g sukker
50 g glukose
50 g kremfløte
50 g smør
 
Yoghurtsorbet: 
1 gelatinplate
170 g sukker
1 dl vann
Saft og skall av 1 sitron
340 g yoghurt naturell
 
Pynt: 
1 pose bringebærdrops 
2 blader frisk mynte

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett vann til slutt. Smør en brødform på 1½ liter og hell i røren. Stekes på 175 grader i ca 25 minutter.
Sviskefyll:
Sviskene legges i vann over natten. Tilsett vaniljestang og stjerneanis og kok sviskene i ca 10-15 minutter. Ta ut krydderne. Mos med en stavmikser eller i en blender.
Krem:
Visp kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker
Del sukkerbrødet i to og frys den ene delen til senere bruk. Del kakebunnen i tre og dynk bunnene godt med melk. Legg sviskepuré på den første bunnen og deretter pisket krem (kan også blandes). Legg den andre bunnen oppå og gjenta med sviskepuré og krem. Dekk med krem på sidene og på toppen. 
Sitronkrem:
Bland sitronsaft, sukker, eggeplommer og egg i en kasserolle og varm opp nesten til kokepunktet under omrøring. Når det begynner å tykne trekkes kjelen til side, og det tilsettes smør i terninger. Dekk med plastfolie og sett kaldt.
Karamellkrem:
Brun sukkeret til gyllen karamell i kasserolle. Tilsett fløte og glukose, og kok det inn i 2 minutter.
Rør inn smøret. Siles og avkjøles.
Yoghurtsorbet:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Kok vann, sukker, sitronsaft og finrevet skall av sitron i 10 minutter. Hell vannet fra gelatinen og smelt den i det innkokte sitronvannet. Avkjøl.
Bland inn yoghurten. Kjør blandingen i iskremmaskin. Hvis man ikke har iskremmaskin må det vispes/røres i blandingen med jevne mellomrom under innfrysingen.
Pynt:
Bringebærdrops fra butikken knuses i blender og siktes over bakepapir. Stekes i ovnen på 150 grader i noen minutter til det er smeltet.

Et stykke bløtkake anrettes på tallerken. Dekorer med et tynt flak av smeltet bringebærdrops og litt frisk mynte. Sitronkrem og karamellkrem sprøytes ved siden av. Legg på en kule yoghurtsorbet.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her