Bølgen o`hoi!
Foto: Eksportutvalget for fisk

Bølgen o`hoi!

Fremgangsmåte

Karbonader:
Mos fiskefileten, hakk rekene (spar 4 reker til pynt) og ha begge deler sammen i en bolle.

Hakk chili, løk og hvitløk fint og bland oppi sammen med det lett piskede egget (bruk en gaffel) og resten av ingrediensene .

Smak til med salt og pepper, og form små karbonader ved hjelp av en fuktet spiseskje. Stekes pent brune på begge sider.

Linser:
Hakk løken fint og stek den blank i bunnen på en kjele. Ha i linser og væske, og kok møre (ca.15 min.).

Saus:
Ha alle ingredienser til sausen i en kjele og mos til saus med stavmikser. Varmes opp.

Tsatsiki:
Riv rødbetene grovt på rivjern, knus hvitløkfedd, bland alle ingredienser og smak til med salt, pepper og limesaft.

Til hver person:
Legg et speil med saus på halve tallerkenen. Plasser 3 karbonader «på spyd» (med noen grønne urter imellom hver og en reke på toppen) på sausen.

På den andre halvdelen fordeles linser og tsatsiki i hver sin lille haug. Dryss noen grønne blader rundt.

Sendt inn av Joran Tveterås, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen